LOAS

Usein kysyttyä / ohjeet

Täältä löydät kysymyksiä ja vastauksia Lappeenrannan LOASin yhteisölle omistetusta Car Sharing -palvelusta. Tehdään yhdessä matkastasi sujuvampi ja miellyttävämpi.

Etkö ole vielä yhteisautojen käyttäjä?

Varmista, että autoon ei ole kytketty virtaa päälle. Jos virta on kytketty päälle, sammuta auto. Sulje auton ovet uudelleen apin kautta ja avaa ovet. Tämän jälkeen kaapelin pitäisi irrota.

Kaikissa latausasemissa on myös QR kooditarra opasvideon katsomiseksi.

Kaapeli ei ole irrotettavissa latausasemasta normaalitilanteissa. Matkan aikaiset lataukset tehdään pikalatureilla, joissa on kiinteä kaapeli latausta varten, esim. ABC lataus. Tarvittaessa soita päivystysnumeroon 03 5224220, jos varauksesi aikana et pysty käyttämään pikalatureita ja tarvitset kaapelin mukaasi.

Tarkista, että olet tehnyt kaiken oikeassa järjestyksessä. Jos silloinkaan asemaa ei löydy, tarkista onko lataus alkanut automaattisesti. Kun latausasemassa palaa sininen väri ja auton latausluukussa vilkkuu vihreä valo, auto latautuu. Jatka päättämään varauksesi ”Ohita” painikkeella. Mikäli auto ei lataudu, soita päivystysnumeroon 03 5224220.

Kun lataus on käynnissä, latausaseman kehän väri on sininen ja auton latausvalo vilkuttaa vihreää valoa.

Lataa puhelimeesi lataussovelluksia esim. ABC lataus, K-lataus. Käytä pikalatausta ajan säästämiseksi. Lataukset ovat maksullisia.

Voit pysäköidä varauksesi aikana, mutta lataaminen ei onnistu. LOAS tarjoaa vain alkulatauksen, jonka tilan asiakas itse varmistaa ”Heti”-varauksissa. ”Varaa muulle ajalle”-varauksissa alkulataus luvataan 60% tasolle, ei siis 100%.

Mikäli lataus on alhaisempi kuin 60%, ilmoita siitä palauteosiossa.

Tarkista, että verkkoyhteys on hyvä ja että olet laittanut puhelimesi Bluetooth-toiminnon päälle. Jos nämä ovat kunnossa eivätkä ovet silti aukea, soita päivystysnumeroon 03-5224220.

Lukitse auto, odota hetki ja avaa ovet uudelleen. Auton pitäisi nyt käynnistyä. Syynä voi olla hetkellinen verkon katoaminen tai esim. pesun aikainen virransäästötila. Virransäästötila kytkeytyy päälle, kun auto on käynnissä, mutta sillä ei ajeta. Virransäästötila voi kytkeytyä päälle myös autopesulassa. Virransäästötilassa riittää usein Start-napin hetkellinen painaminen.

Mikäli auto ei pyydä pysähtymään, voi autolla ajaa määränpäähän.  Auto voi pyytää pysähtymään ja sammuttamaan moottorin viiden minuutin ajaksi. Mikäli moottorin sammutuksen jälkeen ilmoitus vielä palaa ruutuun, soita Peugeot tiepalveluun puh. 0800143143. Tiepalvelusta saa apua 24/7. Pyydä tiepalvelua olemaan myös yhteydessä City Yhteisautoihin puh. 03 5224220, jotta voimme alkaa järjestelemään alkamassa olevia varauksia.

Tarkista, että renkaissa on ilmaa ainakin silmämääräisesti, eikä rengas ole huomattavasti vajonnut.

Mikäli renkaat näyttävät olevan ok, toimi seuraavasti auton ollessa pysähdyksissä:

valitse näytöltä auto-kuvake

kuvakkeen alta löytyy alentuneen rengaspaineen tarkistus

paina tarkistus ja kuittaa ok merkillä, valon tulisi sammua.

ESP häiriön yleinen syy on anturihäiriö, joka sammuu yleensä, kun auto pysäytetään ja sammutetaan. Mikäli häiriöilmoitus jää palamaan, autolla voi jatkaa ajamista. Palautuksen yhteydessä ilmoita asiasta palauteosiossa tai soittamalla päivystys numeroon 03 5224220.

Varaustilaa ei voida taata, kun varaat auton ”Varaa heti”-toiminnolla. Tarkista aina akun varaus sovelluksesta ennen varauksen viimeistelyä. Alhaisen akunvarauksen aiheuttamat hinauskulut latausasemalle veloitetaan asiakkaalta.

Tehdessäsi varauksen muulle ajalle lataus autossa on 60% luokkaa, ei siis 100%.

Kesäaikaan normaali ajomatka on n. 300 km ja talviaikaan n. 200 km.

Akun kestoon vaikuttaa kuljettajan ajotapa ja talvella kovat pakkaset. Kovilla pakkasilla ajomatka voi lyhentyä jopa puoleen kesäaikaisesta ajomatkasta.

Auto tulee aina palauttaa nouto-osoitteeseen.

Sovellus on henkilökohtainen, eikä omia tunnuksia voi antaa toiselle käytettäväksi. Lisäkuljettajan ajokortista tulee toimittaa kuva sähköpostitse vesa@yhteisautot.fi. Kiireellisissä tapauksissa soita päivystysnumeroon 03 5224220.

Ensisijaisesti siisteydestä vastaa käyttäjä. Auto tulee puhdistaa käytön jälkeen roskista ja pesettää tarvittaessa. Autoista löytyy Pesuparkin pesukortit auton pesua ja imuroimista varten.

Autoon jääneitä tavaroita voi kysyä numerosta 03-5224220. Palveluntarjoaja ei kuitenkaan vastaa tavaroista, joita autoon on jätetty.

Varauksesi aikana voit jatkaa aikaa toiminnolla ”Jatka varausta”. Varausta voidaan jatkaa sovelluksen mahdollistamalle ajalle.

Auto tulee aina palauttaa varauksen päättymiseen mennessä. Mikäli et pysty palauttamaan autoa jostakin syystä, tulee siitä ilmoittaa päivystysnumeroon 03 5224220. Toimittajalla on oikeus laskuttaa auton palauttamatta jättämiseen liittyvät kulut ja mahdolliset seuraavien varausten peruutukset käyttäjältä.

Sovelluksen kartta näyttää alueen vapaana olevat autot, mutta sovelluksen kartta ei näytä autojen sijaintia tarkasti. Löydät auton käyttämällä mitä tahansa karttapalvelua annettua osoitetta hyödyntäen.

Anni Swaninkatu 4 autot ovat talon sisäpihalla ja käynti sinne on Valtakatu ja Koulukatu väliseltä osuudelta noin puolella välissä olevasta ajoluiskasta, joka vie talon sisäpihalle. Autot löytyvät niille varatuista talon autokatospaikoista.

Varausaika on se aika, jonka olet varannut ja maksanut.

Sovellus toimii ainoastaan varatun ajan puitteissa. Auto tulee ottaa käyttöön sekä varauksen päättyessä lukita ovet ja kytkeä lataukseen varatun ajan puitteissa. Sovellus ei toimi, jos yrität ottaa autoa käyttöön tai palauttaa sitä varatun ajan ulkopuolella.

Kuljettajan omavastuu vahingon sattuessa on 1000€. Vahingolla tarkoitetaan itse aiheutettua vahinkoa, toisen aiheuttamaa vahinkoa, jossa syyllisyyttä ei voida todistaa, eläimen aiheuttamaa vahinkoa, vahinkoa, joka on kohdistunut renkaisiin tai vanteisiin sekä vahinkoa, joka kohdistuu tuulilasiin tai muihin auton laseihin.
Kuitenkin kokonaisvastuu tahallisen tai välinpitämättömyydestä (esim. tuulilasi hankautuu pesunesteen ollessa loppu) johtuvan vahingon korjauskuluista on asiakkaalla.

Asiakas on velvollinen täyttämään tuulilasinpesunesteen omalla kustannuksellaan, mikäli neste loppuu varauksen aikana. Toimittaja täydentää nesteet tarkastuskäyntien yhteydessä.

Oman auton pysäköinti yhteiskäyttöauton ruutuun ei ole sallittua.