Ohjeet ja vastaukset

Täyssähköisen yhteiskäyttöauton käyttö on helppoa

Tältä sivulta löydät ohjeet yhteiskäyttöautojemme käyttöön sekä vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Yhteiskäyttöautot toimivat mobiilisovelluksella. Huomioithan autoa käyttäessäsi, että internet-yhteys on hyvä, kun esimerkiksi pysäköit auton parkkihallin tai olet syrjäisissä kohteissa, joissa verkkoyhteydet ovat heikkoja.

Rekisteröitymisen yhteydessä pyydämme lähettämään kuvan voimassa olevasta ajokortista sähköpostiin info@yhteisautot.fi

Opasvideo - näin otat auton käyttöön

Näin löydät yhteiskäyttöautot - Toriparkki Lahti
Näin löydät yhteiskäyttöautot - Prisma Syke ja Prisma Laune

Miten otan palvelun käyttöön?

Avaa sovellus

Kirjaudu selainpohjaiseen sovellukseen ja tallenna pikakuvake puhelimen aloitusnäyttöön.

Paikanna auto

Sovelluksen kartalta näet yhteiskäyttöautojen saatavuuden ja voit valita auton käyttöösi.

Tee varaus

Saat valitsemasi yhteiskäyttöauton käyttöösi pelkällä sovelluksen kautta tehtävällä varauksella.

Nauti matkastasi

Yhteiskäyttöauto on käytössäsi varauksesi keston, jonka jälkeen sinun täytyy vain palauttaa se.

Usein kysytyt kysymykset

Täältä löydät vastauksia yleisimpiin kysymyksiin. Jos et löydä vastausta kysymykseesi, ota yhteyttä asiakaspalveluumme 03 522 4220.

Täyssähköauto on monelle uusi juttu ja vielä uudempi asia on se, että auto on yhteiskäyttöauto. Mitä tämä tarkoittaa? Yhteiskäytössä oleva auto on sellainen, jonka kuka tahansa meistä voi varata käyttöönsä haluamakseen ajaksi.

Volkswagen ID3 -täyssähköautoihimme mahtuu kuskin lisäksi kyytiin 4 matkustajaa. Auton tavaratilassa taas kuljetat näppärästi vaikkapa luisteluvarusteet tai kauppakassit. Auton akku ladataan täyteen latauspistokkeen kautta, ja täydellä akulla voi ajaa jopa edestakaisen matkan Lahdesta Helsinkiin (jopa 340 km.).

Autot ovat helposti saatavilla Lahden ydinkeskustassa, Toriparkissa (1. kerros, ylätaso) sekä Sykkeen, Launeen ja Hollolan Prismojen pysäköintialueilla. Toriparkissa täyssähköautoille varattu alue sijaitsee lähellä hissiä ja porraskäytävää, ja löydät perille helposti saapuessasi parkkihalliin C-rapusta. Autoa hakiessasi tarvitset vain puhelimesi, jolla avaat Toriparkin sekä auton ovet. Autojen palautuspiste on sama kuin noutopiste. Katso lyhyt opas video tästä.

Lahden Autovuokraus noutopisteet kartalla

Autojen käyttöönotto onnistuu klo 7-21 välillä. Auton voi palauttaa mihin vuorokauden aikaan vain (24 h/vrk).

Yhteiskäyttöautot toimivat mobiilisovelluksella. Huomioithan autoa käyttäessäsi, että internet-yhteys on hyvä, kun esimerkiksi pysäköit auton parkkihalliin tai olet syrjäisissä kohteissa, joissa verkkoyhteydet ovat heikkoja.

Yhteiskäyttöautomme toimivat täyssähköllä ja voit ajaa yhtä matkaa akkua lataamatta jopa 340 km. Jos vuokraat yhteiskäyttöauton pidemmäksi aikaa ja ajat yli 200 km, voit hyvin ladata autoa missä tahansa latauspisteessä omalla kustannuksella. Jokaisesta yhteiskäyttöautostamme löytyy latauspiuha.

Yhteiskäyttö-sovellus toimii selaimessa ja on käytettävissä kaikilla verkossa olevilla laitteilla. Sinun ei siis tarvitse ladata sovellusta App Store- tai Google Play -sovelluskaupasta puhelimellesi. Suosittelemme tallentamaan sovelluksen vuokraussivun pikakuvakkeen mobiililaitteen aloitusnäyttöön, jonka kautta pääset sovellukseen aina helposti.

Avaa puhelimen selaimeen osoite https://lahdenautovuokraus.app (tai klikkaa Avaa sovellus -painiketta tällä sivulla). Kun sovelluksen sivu avautuu näyttöön:

Android-laite: paina selaimen kolmen pisteen valikkoa ja valitse Lisää aloitusnäyttöön.   

Apple-laite: paina Safari-selaimen alareunassa jaa-painiketta (laatikko jossa nuoli ylös) ja valitse Lisää Koti-valikkoon.

Huomioithan, että autojen ovien avaaminen, vuokrauksen aloittaminen ja ovien sulkeminen vaativat sujuvan internetyhteyden puhelimeesi. Koska autot sijaitsevat parkkihallissa Toriparkissa, saattaa puhelimen nettiyhteys välillä hidastella ja ovet voivat avautua viiveellä. Etsimme tilanteeseen ratkaisua parhaillaan. Jos auton ovat eivät avaudu tai sulkeudu lainkaan, tee näin:

  1. Sulje sovellus, tyhjennä puhelimesi välimuisti ja avaa sovellus uudestaan.
  2. Jos auton ovet eivät edelleen avaudu tai sulkeudu, kutsuthan meidät hätiin numerosta 03 522 4220.

Parkkihalli voi toisinaan olla huoltotilassa, jolloin parkkihallin sisäänkäynnillä on este. Mikäli sisäänkäynnin ovilla on este tai huoltotilasta kertova kyltti, voit siirtää esteen ja ajaa sisälle parkkihalliin. Siirräthän esteen myös takaisin paikoilleen. Parkkihalli on auki yhteiskäyttöautoilijoille myös huoltohetkien aikana.

Mikäli parkkihallin ovet eivät automaattisesti aukene, kun lähestyt portteja autolla, saat portit auki käyttämällä parkkikorttia. Parkkikortin löydät yhteiskäyttöauton hanskalokerossa sijaitsevasta kansiosta. Näytä korttia lukijaan ja ovet avautuvat.

Jo tehtyä varausta ei voi muuttaa tällä hetkellä, mutta tulemme kuitenkin huomioimaan tämän seikan, kun kehitämme varausjärjestelmää.

Kaikille yhteiskäyttöautoillemme on hankittu asukaspysäköintitunnukset, jotka oikeuttavat pysäköimiseen asukas- ja yleispysäköintipaikoilla A, B, C ja D. Tästä kartasta näet sallitut alueet: https://www.lahti.fi/tiedostot/tilapainen-asukas-ja-yleispysakointikartta-2021/

Renault Zoe -mallissa latausjohdon irrottaminen tapahtuu ratin vasemmalla puolella olevista kytkimistä. Latausjohdon irrottaminen on oikeanpuoleisin kytkin.

Aloita palvelun käyttö jo tänään!

Nyt kun tiedät, miten helposti saat palvelun käyttöösi, voit kokeilla itse miten se toimii. Avaa sovellus alla olevasta napista ja rekisteröidy käyttäjäksi. Selainpohjainen sovelluksemme on käytettävissä kaikilla verkossa olevilla laitteilla. Sinun ei siis tarvitse ladata sovellusta App Store- tai Google Play -sovelluskaupasta puhelimellesi. Suosittelemme tallentamaan sovelluksen vuokraussivun pikakuvakkeen mobiililaitteen työpöydälle, jonka kautta pääset sovellukseen aina helposti.