Ohjeet ja vastaukset

Täyssähköisen yhteiskäyttöauton käyttö on helppoa

Tältä sivulta löydät ohjeet yhteiskäyttöautojemme käyttöön sekä vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Yhteiskäyttöautot toimivat mobiilisovelluksella. Huomioithan autoa käyttäessäsi, että internet-yhteys on hyvä, kun esimerkiksi pysäköit auton parkkihallin tai olet syrjäisissä kohteissa, joissa verkkoyhteydet ovat heikkoja.

Rekisteröitymisen yhteydessä pyydämme lähettämään kuvan voimassa olevasta ajokortista sähköpostiin info@yhteisautot.fi

Miten löydän yhteiskäyttöautot

Videoilla myös ohjeet auton latauksen käynnistämiseen ja lopettamiseen.

Lahti Toriparkki

Kauppakeskus Syke

BT Tower Lahti Rautatieasema

Lappeenranta

INFO ASIAKKAILLE

Ulkolatauspisteissä sekä parkkihalleissa on kaapelille sekä auton puoleiselle pistokkeelle paikat, jonne kaapeli ja pistoke tulee laittaa aina kun ne irrotetaan autosta – ei lumihankeen/maahan/hallin lattialle. Lumessa ja epäpuhtaassa pistokkeessa ei lataus onnistu. Pidäthän huolta, että laitat kaapelin ja pistokkeen aina sille varattuun paikkaan.

Miten autot ladataan

Katso tästä autojen latausohjeet. Olemme lisänneet latureiden viereen QR-kooditarrat, josta aukeaa ohjevideo laturin käytölle.

Lahti Toriparkki

Kauppakeskus Syke

BT Tower Lahti Rautatieasema

Lappeenranta

Miten otan palvelun käyttöön?

Lataa Japster
ja luo tili

City-Yhteisautojen varaus toimii Japster sovelluksella. Lataa ja rekisteröidy palveluun.

Paikanna auto

Sovelluksen kartalta näet yhteiskäyttöautojen saatavuuden ja voit valita auton käyttöösi.

Tee varaus

Saat valitsemasi yhteiskäyttöauton käyttöösi pelkällä sovelluksen kautta tehtävällä varauksella.

Nauti matkastasi

Yhteiskäyttöauto on käytössäsi varauksesi keston, jonka jälkeen sinun täytyy vain palauttaa se.

Usein kysytyt kysymykset

Täältä löydät vastauksia yleisimpiin kysymyksiin. Jos et löydä vastausta kysymykseesi, ota yhteyttä asiakaspalveluumme 03 522 4220.

Täyssähköauto on monelle uusi juttu ja vielä uudempi asia on se, että auto on yhteiskäyttöauto. Mitä tämä tarkoittaa? Yhteiskäytössä oleva auto on sellainen, jonka kuka tahansa meistä voi varata käyttöönsä haluamakseen ajaksi.

Valikoimastamme löytyy raikkaat keltaiset Peugeot 208e henkilöautot ja pakettiautona VW ID Buzz.

Autot ovat helposti saatavilla Lahden ydinkeskustassa, Toriparkissa (1. kerros, ylätaso), Sykkeen Prisman pysäköintialueilla sekä BW Towerin parkkihallissa Askonkatu 2. Toriparkissa täyssähköautoille varattu alue sijaitsee lähellä hissiä ja porraskäytävää, ja löydät perille helposti saapuessasi parkkihalliin C-rapusta. Autoa hakiessasi tarvitset vain puhelimesi, jolla avaat Toriparkin sekä auton ovet. Autojen palautuspiste on sama kuin noutopiste.

Katso lyhyt opasvideo paikkakuntasi mukaan:

Lappeenranta autot
https://youtube.com/shorts/-wuBXakw-Ro

BW Tower Askonkatu 2 Lahti 
https://youtu.be/8goZ1VzgPLc

Kauppakeskus Syke Lahti
https://youtu.be/X2d8I24j0Cc

Toriparkki Lahti
https://youtu.be/UUzgxhcaZnw

Autojen käyttöönotto onnistuu klo 7-21 välillä. Auton voi palauttaa mihin vuorokauden aikaan vain (24 h/vrk).

Yhteiskäyttöautot toimivat mobiilisovelluksella. Huomioithan autoa käyttäessäsi, että internet-yhteys on hyvä, kun esimerkiksi pysäköit auton parkkihalliin tai olet syrjäisissä kohteissa, joissa verkkoyhteydet ovat heikkoja.

Yhteiskäyttöautomme toimivat täyssähköllä ja voit ajaa yhtä matkaa akkua lataamatta jopa 340 km. Jos vuokraat yhteiskäyttöauton pidemmäksi aikaa ja ajat yli 200 km, voit hyvin ladata autoa missä tahansa latauspisteessä omalla kustannuksella. Jokaisesta yhteiskäyttöautostamme löytyy latauspiuha.

Huomioithan, että autojen ovien avaaminen, vuokrauksen aloittaminen ja ovien sulkeminen vaativat sujuvan internetyhteyden puhelimeesi. Koska autot sijaitsevat parkkihallissa Toriparkissa, saattaa puhelimen nettiyhteys välillä hidastella ja ovet voivat avautua viiveellä. Etsimme tilanteeseen ratkaisua parhaillaan. Jos auton ovat eivät avaudu tai sulkeudu lainkaan, tee näin:

  1. Sulje sovellus, tyhjennä puhelimesi välimuisti ja avaa sovellus uudestaan.
  2. Jos auton ovet eivät edelleen avaudu tai sulkeudu, kutsuthan meidät hätiin numerosta 03 522 4220.

Parkkihalli voi toisinaan olla huoltotilassa, jolloin parkkihallin sisäänkäynnillä on este. Mikäli sisäänkäynnin ovilla on este tai huoltotilasta kertova kyltti, voit siirtää esteen ja ajaa sisälle parkkihalliin. Siirräthän esteen myös takaisin paikoilleen. Parkkihalli on auki yhteiskäyttöautoilijoille myös huoltohetkien aikana.

Kaikille yhteiskäyttöautoillemme on hankittu asukaspysäköintitunnukset, jotka oikeuttavat pysäköimiseen asukas- ja yleispysäköintipaikoilla A, B, C ja D. Tästä kartasta näet sallitut alueet: https://www.lahti.fi/tiedostot/tilapainen-asukas-ja-yleispysakointikartta-2021/

Autoissa on vakiovarusteena latauskaapeli Type 22 Kw. 

Kotilatausta varten käytettävää latauskaapelia 230V 16A ei autoissa ole.

Pysäköinti on sallittu, mutta lataaminen kielletty. Mikäli kuitenkin autoa on ladattu varauksen aikana, veloitamme siitä jälkiveloituksella 0,25s/KW. Tarkistamme aina varauksen jälkeen tapahtumat myös latauksien osalta, kun varaus on päätetty.

Aloita palvelun käyttö jo tänään!

Nyt kun tiedät, kuinka helppoa palvelun käyttöönotto on, voit kokeilla itse, miten se toimii. Lataa Japster-yhteiskäyttöautojen sovellus alla olevasta napista ja rekisteröidy käyttäjäksi. Japster-sovellus toimii Apple- ja Android-pohjaisilla puhelimilla. City-yhteiskäyttöautot löydät Japsterista Lahdessa ja Lappeenrannasta.