electric car, car, electric-1458836.jpg

Hyödyllisiä sovelluksia sähköautoilijoille

Kuinka pitkä on sähköauton toimintamatka ja riittääköhän lataus seuraavalle latauspisteelle asti? Näihin kysymyksiin saa tänä päivänä vastaukset helposti muutaman helppokäyttöisen sivuston ja sovelluksen avulla.

Sähköautojen käyttäjille on kehitetty monenlaisia hyödyllisiä mobiilisovelluksia, jotka auttavat latauspisteiden löytämisessä ja reittisuunnittelussa. Lahden Autovuokraus listaa tässä muutaman kätevän sovelluksen, josta on hyötyä niin yhteiskäyttöautojemme käyttäjille kuin sähköauton omistajillekin.

Latauskartta

Latauskartta.fi on Sähköautoilijat ry:n tarjoama karttapalvelu, josta löydät sähköautojen latauspaikat osoitteineen kartalta. Jokaisesta sijainnista on saatavilla tiedot latauspistokkeista, niiden määristä ja ilmoitetusta tehosta. Latauspaikat on lisäksi merkitty eri värein pistoketyypin mukaan, mikä helpottaa halutun pistoketypin löytämistä. Latauskartta-palvelu sisältää latausasemia myös muista Euroopan maista.

PlugShare

PlugShare.com on karttapalvelu, joka näyttää sähköautojen latauspisteet ympäri maailmaa. Voit kirjoittaa hakukenttään esimerkiksi ”Lahti”, jotta näet oman kaupunkisi latauspisteet. PlugShare on kätevä palvelu, jos suunnittelet lähteväsi reissuun sähköautolla. PlugShare on ilmainen palvelu, joka on saatavilla selainversion lisäksi myös Android- ja iOS-laitteille.

Chargemap

Chargemap.com on niin ikään maksuton palvelu, johon autoilijat sekä latauspisteiden haltijat voivat ilmoittaa sähköauton latauspisteitä. Palvelun käyttö ei vaadi rekisteröitymistä. Chargemapin sovelluksessa on mahdollista suodattaa latauspisteitä latausliittimien mukaan.

A Better Routeplanner

Abetterrouteplanner.com on nimenomaan täyssähköautoilijoille reittisuunnittelun avuksi suunniteltu sovellus. Voit valita automallisi listalta ja kertoa reittisi lähtöpisteen ja määränpään. Tämän jälkeen sovellus laskee sinulle reitin ja näyttää sopivat latauspisteet reitin varrelta. Palvelu ei ainakaan vielä ole saatavilla suomenkielisenä, mutta käyttö tuntuu helpolta.

Lahdenautovuokraus.app

Lahden Autovuokrauksen yhteiskäyttösovellus mahdollistaa täyssähköisten yhteiskäyttöautojen vuokrauksen Lahden seudulla. Palvelu toimii verkkosovelluksena ja voit rekisteröityä käyttäjäksi osoitteessa lahdenautovuokraus.app. Yhteiskäyttöauton ideana on jakaa sama auto useamman käyttäjän kesken. Lahden Autovuokrauksen yhteiskäyttöauto on mahdollista ottaa käyttöön lyhyeksi ajaksi, jopa vain tunniksi, joten se eroaa joustavuudessa perinteisestä autonvuokrauksesta jossa vuokra-aika lasketaan aina päivissä. Mikäli auton tarve on satunnaista ja vähäistä, on yhteiskäyttöauto yleensä edullisempi ratkaisu kuin auton vuokraaminen; omistamisesta tai leasingista nyt puhumattakaan.

Rekisteröityminen on ilmaista eikä velvoita auton vuokraamiseen. Tutustu palveluun jo tänään!

Aloita palvelun käyttö jo tänään!

Nyt kun tiedät, miten helposti saat palvelun käyttöösi, voit kokeilla itse miten se toimii. Avaa sovellus alla olevasta napista ja rekisteröidy käyttäjäksi. Selainpohjainen sovelluksemme on käytettävissä kaikilla verkossa olevilla laitteilla. Sinun ei siis tarvitse ladata sovellusta App Store- tai Google Play -sovelluskaupasta puhelimellesi. Suosittelemme tallentamaan sovelluksen vuokraussivun pikakuvakkeen mobiililaitteen työpöydälle, jonka kautta pääset sovellukseen aina helposti.